T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu

BANA GERİ DÖNÜŞÜMÜ ANLAT ÖĞRETMENİM

Bana Geri Dönüşümü Anlat Öğretmenim!

Sürdürebilir bir Dünya için bir şeyler yapma vakti gelmedi mi? Tüketen bir toplumdan, geri dönüştüren bir toplum oluşturma biz öğretmenlerin önderliğinde mümkün değil mi? "İhtiyacımız olan kadarını ihtiyacımız olan süre boyunca" kullanalım. Sadece tüketen olmaktan çıkıp doğada kendiliğinden var olan dönüşümün bir parçası da biz olalım. Geri dönüşüm sürecini artık başlatmamız gerekiyor.

Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu olarak Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu ile ortaklaşa kurduğumuz "Bana Geri Dönüşümü Anlat Öğretmenim" adlı geri dönüşüm konulu ulusal eTwinning projemiz tüm hızıyla devam etmektedir. Öğrencilerimiz proje kapsamında atıklar ile ilgili videolar izleyerek geri dönüşüm konusunda farkındalıklarını artırdılar. Okulumuzda atık toplama etkinliği gerçekleştiren öğrencilerimiz, topladıkları atıkları ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırdılar. Güvenli İnternet Günü etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz, Bilişim Teknolojileri öğretmeni Selim Çelik'in sunumu ile gerçekleştirilen İnternet güvenliği ile ilgili seminere katıldılar.

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Sevil Üremen'in Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İngilizce Öğretmeni Saadet Bulut ile kuruculuğunu yaptığı projede Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Selim Çelik, İngilizce öğretmenlerimiz Sinem Çilenmez ve Canan Vela yer almaktadır. Her öğretmenimiz 5'er öğrencimiz ile proje etkinliklerini sürdürmektedir.

Eğlenceli ve eğitici etkinliklerle geçen Ocak ve Şubat aylarının ardından Mart ayında çevre eğitimi ve geri dönüşüm ile ilgili etkinliklerimiz ve yarışmalarımız devam edecektir.

10-03-202210-03-202210-03-202210-03-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.03.2022 - Güncelleme: 08.04.2022 16:13 - Görüntülenme: 268
  Beğen | 1  kişi beğendi