Magic of English

Dünya dillerinden biri olan İngilizce'yi öğrenmek günümüzde çok önemlidir. Yeni insanlar tanımak ve onlarla aynı platformda bulunmak gelişimin bir parçasıdır. İki veya daha fazla dil konuşabilen insanlar aktif zihinlere sahiptirler. Bu düşünce ile öğrencilerimize İngilizce'yi oyunlarla, şarkılarla öğretmeyi ve Web 2.0 araçları ile proje etkinliklerimizi zenginleştirmeyi hedefliyoruz.

İngilizce öğretmenlerimiz Sinem Çilenmez ve Canan Vela'nın yer aldığı projenin kuruculuğunu Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu İngilizce öğretmeni Saadet Bulut yapmaktadır. İspanya, İtalya, Ukrayna, Slovenya, Arnavutluk, Yunanistan, Polonya ve Türkiye'nin ortak olduğu projede her ay İngilizce dersi ile ilgili etkinlikler yapılmakta olup, öğrencilerimizin İngilizce'ye karşı olumlu tutumlar sergilemeleri, İngilizce'yi konuşarak zevkli hale getirmeleri hedeflenmiştir. Öğrencilerimiz bir Web 2.0 aracı Voki ile kendilerini İngilizce olarak tanıtmışlardır. Öğrencilerimiz, İngilizce renk oyunları oynamışlar, projemizin poster tasarımını yapmışlardır. İnternet güvenliği etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz bir slogan oluşturarak projeye katılmış, projenin diğer üyelerinin sloganlarını okuyarak bir sesli kitap oluşturulmasına katkıda bulunmuşlardır. Öğrencilerimiz, Chatterpix kullanarak evle ilgili nesneleri kendi hazırladıkları İngilizce metinlerle konuşturmuşlardır. Projemizde Ocak ve Şubat aylarını geride bırakırken öğrencilerimiz, Avrupa ülkelerindeki akranları ve öğretmenler ile çevrim içi etkileşime geçme fırsatı bularak hem dijital araçları öğrenmekte, hem İngilizce'yi daha çok kullanmakta hem de AB vatandaşlığı bilincini artırmaktadır. Projemizle stratejik planımızda yer alan vizyon ve misyonumuza katkı sağlayarak okulumuzu eTwinning proje okulu haline getirmeyi hedeflemekteyiz.

07-03-202207-03-2022

Yayın: 07.03.2022 - Güncelleme: 07.03.2022 16:54 - Görüntülenme: 1012