7. ve 11. Sınıflarda Destekleme ve Yetiştirme Kursları Açılması

Milli Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 Eğitim öğretim yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) lar hakkında resmi yazı yayımladı.
8 ve 12. sınıf öğrencilerinden sonra 7 ve 11. sınıf öğrencileri de ücretsiz verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) kapsamına alındı. 16 Ekim itibarıyla kursların başlayacağını kaydeden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2. sınıftan 12. sınıfa tüm düzeylerde her ay yayımlamaya başladığımız yardımcı kaynak paketi ve 7, 8, 11 ve 12. sınıflarımıza yönelik DYK'ler ile öğrencilerimizin her türlü taleplerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

DAĞITIM YERLERİNE
İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi.
b) Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu.
c) 16.08.2021 tarihli ve E-83203306-10.04-29561002 sayılı yazımız. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında, 8 ve 12.
sınıflar ile örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere yönelik ilgi (c) yazımız doğrultusunda destekleme ve yetiştirme kursları açılmıştır.
Öğrencilerde Covid-19 salgın sürecine bağlı olarak ortaya çıkan öğrenme kayıplarının giderilmesine yönelik Bakanlığımızca yapılan hazırlıkların uygulama sürecinin gerçekleştirilmesi amacıyla ilgi (a) Yönergede belirlenen 7 ve 11. sınıf düzeyindeki öğrencilerimiz için de destekleme ve yetiştirme kurslarının açılması uygun görülmüştür.
Bu kapsamda yukarıda belirtilen sınıf düzeylerinde açılacak destekleme ve yetiştirme kursları iş ve işlemlerinin ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde aşağıda belirtilen takvim doğrultusunda yürütülmesi, konu ile ilgili il/ilçe milli eğitim müdürlükleri ile kurs merkezi müdürlüklerince öğrenci,
öğretmen ve velililerin zamanında bilgilendirilerek destekleme ve yetiştirme kurs süreçlerinin yakından takip edilerek amacına uygun olarak yürütülmesinin sağlanması hususunda;
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
 Petek AŞKAR
 Bakan a.